Бостън в кръв и сълзи, атентат отне живота на 3-ма и рани над 140 души

Posted: април 15, 2013 in Uncategorized

This slideshow requires JavaScript.

*ПОСЛЕДНИ НОВИНИ:

Броят на загиналите при експлозиите в Бостън е най-малко 3 души, а броят на пострадалите при взривовете на Бостънския маратон достигна 141 души.
„Към дадения момент имаме трима загинали в резултат на взрива”, заявява комисарят от бостънската полиция, Ед Дейвис.

По данни на бостънската полиция няма заподозряни за атентата по време на Международния маратон в града.
„Към дадения момент нямаме заподозрени, само хора, които се разпитват. Ние ще преобърнем всеки камък, за да намерим този, който го е направил”, заявява комисар Ед Дейвис от бостънската полиция.

Полицията на американския град Бостън призова гражданите да помогнат в разследването на експлозиите по време на Международния маратон в града, при който загинаха най-малко 3 души, а най-малко 141 ранени.
„Жителите, които желаят да помогнат за разследването, могат да позвънят във ФБР и департамента на полицията в Бостън”, се посочва в съобщение на полицията.
ФБР е взело разследването под свой контрол.

Командването на военноморския флот на САЩ е изпратило в Бостън свои екипи за издирване и обезвреждане на взривни устройства и усилване на мерките за безопасност след взривовете там
По данни на медиите няма други задействани войскови подразделения, с изключение на няколко военнослужещи от Националната Гвардия.

Правоохранителните служби на САЩ разпитват заподозрян за съпричастност към атентата в Бостън, съобщи председателят на комитета по вътрешна безопасност в палатата на представителите на конгреса на САЩ, Майкъл Маккол.
„Аз бях информиран от отговорни лица, че правозащитните органи разпитват човека, от когото са се заинтересували във връзка с възможна свързаност с взривовете”, заявява Маккол.

Експертите по взривни устройства отбелязват, че бомбите използвани от атентаторите около финалната черта на 117-тия Бостънски маратон са със слаба мощност и при тяхното изработване са използвани вещества с лошо качество.
По тези признаци може да се съди, че устройствата са били самоделни, а злоумишлениците не са се стремяли към голям брой жертви.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s