Фрапиращо! Бетоновоз падна заедно с мост над река Бели Вит!

Posted: април 4, 2013 in Uncategorized

20130404.jjedynevkeМост над река Бели Вит рухна под тежеста на 28-тонен бетоновоз в махала Даковото в тетевенското курортно селище Рибарица днес около 9,45 ч сутринта. Няма човешки жертви.41-годишният шофьор на товарния камион Христо Христов от Тетевен е приет с фрактура на малкия пищял под коляното и с травма на мускулите, и сухожилията в тазобедрените стави и бедрото в хирургичното отделение на МБАЛ – Тетевен. Той е отказал да бъде лекуван в друго медицинско заведение.

Преди това екипи на РС ПБЗН от Тетевен и Ябланица и групата за спасителни дейности към ОУПБЗН – Ловеч са го извадили от кабината на автовозилото, където е бил затиснат. Отрядът спасители обезопасиха и мястото под наблюдението на кмета на община Тетевен Милен Милев и областния управител на Ловеч Ваня Събчева.

Според градоночалника понтонът е метална конструкция. Свързвал е двата бряга на 10-метрово дере. Преди 60 години той бил демонтиран и преместен от центъра на Тетевен в с. Рибарица.

„Практически е невъзможно да го извадим на брега, тъй като районът е силно застроен, а и сега реката е придошла. По тази причина ще го нарежем с електрожени на части, които ще влачим с верижни машини поне километър по течението, където ще ги изтеглим на сушата“, обясни кметът Милев.

Според него събореният мост създал пътно-транспортни затруднения на близо 300 жители на махалата. Сега те трябвало да пътуват за Тетевен или Рибарица през друг мост от камък, който също бил руина и се намирал на километри от жилищата им.

 

източник: blitz.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s